Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Mozi : Die Hard - Drágább, mint az életed

2012. október 10. - Tágrazártszemmel

A Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) az 1988-ban „Drágán add az életed!” című filmmel indult, a mostani a Die Hard-sorozat ötödik része, melynek tervezett bemutatója 2013. február 14.

John McClane (Bruce Willis) Oroszországba utazik, hogy kiszabadítsa foglyul ejtett fiát (Jai Courtney). Egy kegyvesztett tábornok (Patrick Stewart) merényletet tervez az amerikai elnök ellen, aki Oroszországba érkezik látogatóba.

Johnnak meg kell akadályoznia a merényletet és el kell kapnia a gazfickót, de szerencsére nem lesz egyedül, mert a szintén fegyverfetisiszta fia mellette lesz.

Forgatás

2010. május 5-én jelentették be, hogy az X-Men kezdetek: Farkas és A szupercsapat című filmek írója, Skip Woods tárgyalásokat folytat egy ötödik Die Hard-film forgatókönyvével kapcsolatban, illetve hogy a film producere Alex Young lesz. Bruce Willis visszatér John McClane szerepében, és Willis azt nyilatkozta, szívesen látná viszont rendezőként a negyedik rész, a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed rendezőjét, Len Wisemant.

2010. október 5-én egy MTV-interjú során bejelentették, hogy a forgatókönyv első változata elkészült és 2011-ben kezdődik a forgatás. Willis azt nyilatkozta, hogy meg akarja csinálni a Die Hard 5.-öt, hogy aztán egy utolsó, a hatodik film is elkészülhessen, mielőtt végleg szögre akasztaná a fehér atlétáját. Noam Murro lett volna az, aki Woods forgatókönyvét filmre viszi, illetve folytatja a forgatókönyvet, de kiszállt a projektből, hogy inkább a 300 című film előzményfilmjét, a 300: Battle of Artemisia című filmet rendezze. Ezt követően az ír származású John Moore lett a rendező. A film cselekményéből annyi derült ki, hogy John McClane és fia Oroszországba megy majd.

2011. október 13-án a stúdió a The Jim Rome Show-ban jelentette be, hogy a film címe A Good Day to Die Hard lesz és 2013-ban Bálint-napon kerül a mozikba. Ugyanezen a napon a Fox forrásai jelezték, hogy Patrick Stewart fontolgatja a főellenség szerepének elvállalását, mely szerint egy kegyvesztett orosz tábornokot alakítana, aki merényletet tervez az országba látogató amerikai elnök ellen. A stúdió Liam Hemsworthöt, Aaron Pault, James Badge Dale-t és D.J. Cotrona-t kereste meg John McClane fiának szerepére.

A forgatást 2012 januárjában kezdték volna Budapesten, de később elhalasztották április végére. A felvételeket Budapesten és Moszkvában készítik. Budapest is az orosz fővárost fogja „alakítani” a filmben.

2012. február 22-én jelentették be, hogy Jai Courtney lesz az ifjú McClane. 2012. április 4-én pedig az derült ki, hogy Sebastian Koch és Yuliya Snigir lesznek az orosz bűnözők.

A terveknek megfelelően 2012. április 23-án kezdődött a forgatás Budapesten. Willis május 3-án érkezett Magyarországra és három nappal később kapcsolódott be a forgatásba a Szabadság téren. Willis a forgatás végezte előtt mintegy másfél héttel, 2012. augusztus 17-én hagyta el az országot.

https://www.youtube.com/watch?v=FRLwoMXaZHQ

Gugli

süti beállítások módosítása