Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

Mozi : Prometheus

2012. szeptember 16. - Tágrazártszemmel

A Prometheus című fim úgy került a köztudatba megjelenése előtt, hogy az ’Alien – A nyolcadik utas: A halál’ című film illetve a filmtrilógia előzménye. Ezt megjelenéséig erősen cáfolták, még Ridley Scott a film rendezője is, aki régen, az első Alien
filmet rendezte. A film bemutatását hatalmas promó előzte meg, m
ég víruskampányt is indítottak, ahol a filmbeli, fiktív Weyland Vállalat termékeinek reklámjaként szerepeltek a filmbeli műszaki eszközök, többek közt a Prometheus űrhajó és David, az android is. A film premierjét követően nehéz lett volna cáfolni tovább, hogy ez nem egy előzmény film, mert számos Alien motívum megjelent a filmben, bár a rajongók kicsit csalódottan távozhattak a mozikból, mert több „szörnyet” akartak látni, de ez nem az a film… ez mondhatni, az „Alienek” kialakulását dolgozza fel. A látványvilág lenyűgöző, izgalmas és természetesen úgy lett vége, hogy folytatható legyen.Röviden a történet: Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) régész és párja, Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) olyan jeleket találnak a Föld különböző pontjain végzet ásatásokon, amelyek az ember keletkezésére utalnak. A talált nyomok alapján egy csillagrendszer képe válik azonosíthatóvá, amit a régészpár „meghívónak” vél az emberiség állítólagos teremtőitől. Négy évvel később egy csapattal, a Weyland Vállalat Prometheus nevű űrhajójával mennek el az ismeretlen bolygóra, hogy felkutassák a lényeket és a szándékaikat. A csapatban van David (Michael Fassbender), az android, és Meredith Vickers (Charlize Theron), a Weyland Vállalat megbízottja is, aki felügyeli a kutatást, mivel a vállalat finanszírozza a küldetést. A megérkezés után azonban kiderül, hogy a csillagrendszer szóban forgó bolygója kopár, kihalt és mostoha klíma várja a látogatókat. Viszont hamar rálelnek egy különleges, mesterséges építményre, amiben óriás humanoidok tetemeit, és egy különös anyagot találnak, de a létesítmény is látszólag több ezer éve elhagyatott. A megérkezés és az első felderítés után a szerzett minták alapján kiderül, hogy a humanoidoknak közük van az emberekhez, azonban valakinek a háttérből semmi sem drága, hogy mihamarabb kiderüljön mi történt a bolygón és hogy lehetne felhasználni a lények tudását. Emiatt és néhány nem várt esemény hatására lassan elszabadul a pokol, és sorra szedni kezdi áldozatait valami idegen dolog a bolygóról.
Aki még nem látta, gyorsan menjen el egy moziba és nézze meg, mert már nem sokáig van vásznon… utána csak DVD-n lehet megnézni, ami nem rossz, de moziba nagyobb élmény!

A Prometheus című fim úgy került a köztudatba megjelenése előtt, hogy az ’Alien – A nyolcadik utas: A halál’ című film illetve a filmtrilógia előzménye. Ezt megjelenéséig erősen cáfolták, még Ridley Scott a film rendezője is, aki régen, az első Alien filmet rendezte. A film bemutatását hatalmas promó előzte meg, még víruskampányt is indítottak, ahol a filmbeli, fiktív Weyland Vállalat termékeinek reklámjaként szerepeltek a filmbeli műszaki eszközök, többek közt a Prometheus űrhajó és David, az android is. A film premierjét követően nehéz lett volna cáfolni tovább, hogy ez nem egy előzmény film, mert számos Alien motívum megjelent a filmben, bár a rajongók kicsit csalódottan távozhattak a mozikból, mert több „szörnyet” akartak látni, de ez nem az a film… ez mondhatni, az „Alienek” kialakulását dolgozza fel. A látványvilág lenyűgöző, izgalmas és természetesen úgy lett vége, hogy folytatható legyen.

Röviden a történet: Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) régész és párja, Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) olyan jeleket találnak a Föld különböző pontjain végzet ásatásokon, amelyek az ember keletkezésére utalnak. A talált nyomok alapján egy csillagrendszer képe válik azonosíthatóvá, amit a régészpár „meghívónak” vél az emberiség állítólagos teremtőitől. Négy évvel később egy csapattal, a Weyland Vállalat Prometheus nevű űrhajójával mennek el az ismeretlen bolygóra, hogy felkutassák a lényeket és a szándékaikat. A csapatban van David (Michael Fassbender), az android, és Meredith Vickers (Charlize Theron), a Weyland Vállalat megbízottja is, aki felügyeli a kutatást, mivel a vállalat finanszírozza a küldetést. A megérkezés után azonban kiderül, hogy a csillagrendszer szóban forgó bolygója kopár, kihalt és mostoha klíma várja a látogatókat. Viszont hamar rálelnek egy különleges, mesterséges építményre, amiben óriás humanoidok tetemeit, és egy különös anyagot találnak, de a létesítmény is látszólag több ezer éve elhagyatott. A megérkezés és az első felderítés után a szerzett minták alapján kiderül, hogy a humanoidoknak közük van az emberekhez, azonban valakinek a háttérből semmi sem drága, hogy mihamarabb kiderüljön mi történt a bolygón és hogy lehetne felhasználni a lények tudását. Emiatt és néhány nem várt esemény hatására lassan elszabadul a pokol, és sorra szedni kezdi áldozatait valami idegen dolog a bolygóról.

Aki még nem látta, gyorsan menjen el egy moziba és nézze meg, mert már nem sokáig van vásznon… utána csak DVD-n lehet megnézni, ami nem rossz, de moziba nagyobb élmény!

 

gugli
http://youtu.be/WzBZDYVV8uQ

süti beállítások módosítása