Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tágrazártszemmel

„Mind tudjuk, Michael egy harcos és nem fogja feladni”

2014. május 17. - Nerika (törölt)

A Formula-1 rajongóinak nem kell bemutatni Michael Schumacher, hétszeres világbajnokot, a sportág eddigi legeredményesebb pilótáját.
Egy sajnálatos baleset következtében, azonban mindenki, aki követi a híradásokat megismerhette a nevét, szerte a világon. 2013. december 29-én súlyos síbalesetet szenvedett Franciaországban. Hetekig szerepelt vezető hírként minden platformon. Televíziók, újságok és a különböző online médiumok szállították a legfrissebb híreket. Az idő múlt, Schumi állapota nem változott és ettől a ponttól, már nem volt miről beszámolni. Elvesztette aktualitását. Tudom, most sokan felhörrennek, hogy „mit beszél ez? Hogy mondhat ilyet?”, de ez már csak így működik. Hogy ez mennyire jó vagy mennyire nem, arról talán majd máskor.

Michael Schumacher számokban:

1991-ben tűnt fel először F1 versenyen
1996-tól visszavonulásáig a Ferrari pilótájaként állt rajtrácsra
4 év kihagyás után, 2010-ben a Mercedes csapatába tért vissza
308 nagydíj
91 győzelem
69 pole pozícióból
155 dobogós helyezés
7 világbajnoki cím, ebből 5 sorozatban, egymás után.

Amiért pedig szükségét éreztem egy „újabb” Schumacher cikknek, az a közösségin felbukkanó lájkvadász oldalak. Időről-időre ugyanis megakad a szemem egy-egy ismerősöm posztján vagy egyszerű kedvelésén. Elborzaszt, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik képesek valaki halálhírét kelteni, csak azért, hogy lájkolják az oldalukat. Merthogy az olyan hangzatos címek, mint „meghalt Schumacher” szinte kivétel nélkül, arra kérik az odalátogatókat, hogy a cikk elolvasása előtt kattintson már a lájk gombocskára, mert addig biza nem tudsz meg semmit. Te meg kattintasz! Mert érdekel, mert aggódsz, mert szereted a sportot vagy a sportolót magát.
Ezután persze kiderül, hogy szó sincs ilyesmiről, de nekik mindegy is, mert te kattintottál, az ismerőseid ezt látni fogják és jó eséllyel ők is kíváncsiak lesznek majd. A harmadrangú oldalunknak pedig jobb lesz a látogatottsága. Az már persze teljesen lényegtelen, hogy ezt miféle tartalommal töltjük meg, picsába a kultúrával és az online média kínálta lehetőségekkel.

Azt gondolom, senki nem engedheti meg magának, hogy halálhírét keltse, akár a szomszédjának, akár annak az embernek, akinek a nevéhez több projekt fűződik az UNESCO nagyköveteként. Iskola létrehozása Szenegálban, egy klinika felépítése Szarajevóban és egy utcagyerekeket felkaroló központ Peruban.

Tehát mielőtt legközelebb tovább növelitek az említett oldalak látogatottságát, tegyetek egy kitérőt Michael Schumacher hivatalos oldalára, ahol a családja üzenete fogad majd titeket!

 

Screenshot_2.jpg

 

„Mind tudjuk, Michael egy harcos és nem fogja feladni”

süti beállítások módosítása